About us

Future Fighters is in 2020 gestart als kickboks school, hoofdtrainer en eigenaar Sydney Shoyemi vond dat het aanbod voor de jeugd in Dordrecht vrij karig was en besloot met zijn ervaring een eigen gym te starten uit liefde voor de sport. Zelf jaren actief geweest in de sport en op 15 jarige leeftijd begonnen bij Budokai Vleesenbeek waar o.a. ook Dordtse kickboks legendes Peter Smit en Lloyd van Dams hebben getraind.

Bij ons is iedereen gelijk, of je nu, zwart, wit, blond of bruin bent, wij maken geen onderscheid.
Doel van de lessen; het aanleren van kickbokstechnieken, verbeteren van de conditie en werken aan de algehele gezondheid. Mooi meegenomen. Een groot voordeel is dat uw kind hier zeer gedisciplineerd van wordt, zelfvertrouwen krijgt en respectvol leert omgaan met anderen.

Kickboksen bij Futere Fighters is leuk en leerzaam.
Wij zijn een hecht team en ook buiten de lessen om organiseren wij geregeld events.
Zo zullen wij deelnemen aan de avondvierdaagse, organiseren we BBQ's in de zomer en bezoeken wij geregeld jeugdgala's.

Missie
Door middel van het geven van kickbokslessen kinderen en volwassenen beter maken in de vechtsport. Belangrijk is dat een ieder hier plezier aan beleeft.

Visie
Onze visie is heel simpel, wij zien kickboks als een vechtsport waarbij je beter kunt worden door veel te trainen. Maar kickboksen is meer dan alleen maar stoten en trappen, er komt een gedegen techniek en strategie bij kijken. Daarom zeggen wij bij Future Fighters dat kickboksen niet alleen een sport is, maar een levensstijl die je helpt doelen te behalen en angsten te overwinnen!

Scroll door

Meet the Team

Wij werken met een vast team ,  dit doen we zodat  onze jeugdleden vertrouwt raken met de trainers. Eens per jaar proberen wij een gasttrainer uit te nodigen, dit zal iemand zijn die zijn sporen dubbel en dwars verdient heeft in de sport. 

Hallo, mijn naam is Sydney en Hoofd trainer bij Future Fighters. Op jonge leeftijd kwam ik al in aanraking met (vecht) sport.  Mijn vader was bokser en kampioen van Engeland. Hij leerde mij de basis van het boksen. Door mijn voetbal achtergrond wilde ik ook mijn benen gebruiken en zo ben ik op mijn 15e begonnen met kickboksen en heb bij diverse scholen door het land getraind. Met ruim 25 jaar persoonlijke ervaring zijn mijn team en ik zeer zeker in staat uw kind de basistechnieken van het kickboksen bij te brengen.


Mijn naam is Mikail Delibas. Ik ben een fanatieke/actieve wedstrijd bokser. In 2018 ben ik 3e geworden tijden het Noord Nederlands kampioenschap. Het maximale uit jezelf halen en investeren in ontwikkeling staat bij mij centraal.

Ik ben Francois Alwin en heb jaren getraind bij Ringer Sportplaza. In het dagelijks leven ben ik gediplomeerd begeleider, daarnaast geef ik kickbokslessen. Uw kind is bij ons in goede handen en ik kan niet wachten om hun techniek bij te schaven.

Hi! Ik ben Ali Assaldan, Accountmanager en fanatiek sportman.Ruim 20 jaar geleden begonnen bij Kyoto Gym en vervolgens via Ringer Sportplaza beland bij Pattaya in Rotterdam waar ik tot op heden nog train. Ik ben tevens een aantal keer naar Thailand geweest om te trainen en zodoende ook bekend met de Muay Thai technieken.

Waarom wij anders zijn

Uw kind krijgt bij ons de persoonlijke aandacht die hij of zij verdient. In het eerste half uur van de training leren wij de kinderen de basistechnieken van het kickboksen, in het tweede deel van de les nemen wij kinderen apart waarvan wij vinden dat ze extra aandacht nodig hebben of waarvan wij zien dat er dermate veel talent is, dat wij met hen net een stapje verder gaan. Dit zorgt ervoor dat uw kind te allen tijde gemotiveerd blijft en les krijgt op het niveau dat bij hem of haar past.


Wat is Muay Thai/ Kickboksen?


Thaiboksen (Thai: muay Thai) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is niet enkel meer in Thailand populair, maar over de hele wereld wordt deze sport actief beoefend. Het huidige muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong.
Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte muay Thai ontstaan. Veel muay boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te gevaarlijk zijn.

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai). In Nederland is Thom Harinck een bekend persoon die kickboksen introduceerde.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het thaiboksen anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo als wedstrijdsport draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is de tegenstander zo hard mogelijk te raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Kickboksen gebeurt in een ring. De deelnemers dragen handschoenen, scheenbeschermers worden afhankelijk van de bond gedragen tijdens nieuwelingenpartijen. Het kickboksen is opgedeeld in een vijftal klassen:

  1. J-klasse (jeugd)
  2. N-klasse (nieuwelingen)
  3. C-klasse
  4. B-klasse
  5. A-klasse

Na drie gewonnen N-partijen wordt men bevorderd naar de C-klasse, na 6 gewonnen C-partijen naar de B-klasse en na acht gewonnen B-partijen naar de A-klasse.

Kickboksen in Nederland is eerder afgeleid van de Japanse variant en lijkt meer op thaiboksen dan op het Amerikaanse full-contact. Het kickboksen in Nederland lijkt op het van Eurosport bekende K-1, alleen mag er wel geclincht worden. Hoe snel de clinch opgebroken wordt is afhankelijk van de klasse en kickboksbond en bij sommige wedstrijden zijn elleboogstoten ook toegestaan, men spreekt dan van Thaise regels of full muay thai.